Een kruidenstempelmassage is een traditionele massagetechniek met een ontspannend effect. Tijdens de massage hebben de aroma’s en essences van de kruiden een uiterst positieve invloed op lichaam en geest. Kruidenstempels kunnen gewrichtspijnen, reumatische klachten en stress verlichten.

Soms kan een stempel een kalmerend en ontspannend effect hebben, maar soms kan het ook versterkend werken. Kruidenstempelmassage is mogelijk zowel op het lichaam als op het gezicht. De geur van het kruidenmengsel, in combinatie met warmte en massage, zorgen ervoor dat stress en problemen snel vergeten worden.

Gebruikte kruidenstempels werp je na de massage gewoon weg. Dit omdat afvalstoffen van de klant aanwezig zijn in deze stempel. Getest in een labo.

Er zijn verschillende soorten kruidenstempels. Deze zijn afhankelijk van welk effect je wil bewerkstelligen. Het is belangrijk te kiezen voor kruidenstempels gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Je kan ook kiezen om een essentiële olie aan je kruidenmengeling toe te voegen. Deze essentiële olie zorgt voor een extra effect bij het gebruiken van de kruidenstempel. Zo zorgt lavendel voor nog meer ontspanning door de toevoeging van essentiële lavendelolie en heeft de kruidenstempel sinaasappel als bijeffect dat het helpt om emoties in balans te krijgen.

Kruidenstempels zijn ook verschillend in gewicht. Voor de rug en benen gebruikt men meestal stempels van 150 gram. Voor het gezicht en andere kleine oppervlakten van het lichaam is 70 gram voldoende. In onze shop vind je deze kruidenstempels terug. Wij hebben ook samengestelde pakketten om zelf kruidenstempels te maken.

Stempels opwarmen doe je het best in een kruidenstempel heater. Deze heater met siliconen inzet, zorgt ervoor de je kruidenstempels niet in het water liggen. Verwarm de stempels ongeveer 15 tot 20 minuten. Zo ben je zeker dat de tweede stempel warm blijft terwijl je met de andere masseert.

Een kruidenstempelmassage is niet geschikt voor zwangere vrouwen